Deltageren kan både selvstændigt og i samarbejde med andre, håndtere et bevidstløst barn, med og uden normal vejrtrækning, jf. ERC guidelines for basal genoplivning.
Deltageren kan give relevant førstehjælp til et barn, der har fremmedlegemer i luftvejen, jf. ERC guidelines for basal genoplivning.
Deltageren kan handle hensigtsmæssigt og yde relevant førstehjælp ved skader, ulykker og akut opstået sygdom der medfører kramper og/eller ændret bevidsthedsniveau hos børn, og kender mulighederne for at forebygge skader i hverdagen.
Gennemførelsen af uddannelsen
Uddannelsen gennemføres ved hjælp af praksisnære øvelser, deltagerrefleksion og praktisk træning. Øvelser og træning skal gennemføres på relevant og egnet sted/areal, hvor relevante remedier kan indgå. I uddannelsesplanen for ”Basal førstehjælp til børn” indgår del 1 (Indledning m.v.) og del 4 (Afslutning). Del 4 gennemføres først ved afslutningen af et kursusforløb. I denne plan for funktionsuddannelse antages, at alle uddannelser gennemføres som et samlet kursusforløb.
Særlige bemærkninger:
Funktionsuddannelsens primære målgruppe er voksne der i forbindelse med erhverv eller fritidsbeskæftigelse har professionelt ansvar for børn. Som eksempel kan nævnes pædagoger, lærere, dagplejere, sportstrænere, aktivitetsledere og lignende.
Fjernelse af fremmedlegemer i luftvejen vurderes at være af særlig betydning for denne målgruppe og det skal sikres at alle deltagere træner dette. Personer der ikke har professionelt ansvar for børn anbefales, at gennemføre basisuddannelsen ”Førstehjælp ved hjertestop” med fokus på hjertestop ved voksne.
420 minutter